Veckobrev 50

Vecka 50       2014                                                                 Varbergs Montessoriskola F-1

Hejsan alla föräldrar och barn!

Nu är vi äntligen inne i julmånaden och våra förberedelser inför Lucia och julavslutningen håller på som bäst.

Denna vecka har eleverna också arbetat med livets utveckling från de första vattenlevande encelliga djur och växter till däggdjur och den tidiga människan.

Barnen har arbetat med bokstäverna Dd och Jj från Bokstavslandet, räknat addition och multiplikation med frimärksspel och multibrädan och lagt ut 100-kedjan.

På samlingarna har vi också pratat om verb och engelska hälsningsfraser.

Eleverna kommer att fortsätta med livets utveckling och välja något djur eller någon växt att fördjupa sig i under  nästa vecka.
På fredag 12 december hälsas ni välkomna till skolans traditionella Luciafirande  8.00 utanför gula huset där elever från F-9 kommer att sjunga. Alla elever samlas 7.30 ombytta i F-1:s klassrum för uppsjungning.

Har ni frågor om klädsel eller annat så hör gärna av er via mail till monica.wilhelmsson@vbgmo.se eller solveig.peterson@vbgmo.se.

Vi vill be er att inför vår pysseldag tisdag 16 december skicka med en glasburk typ honungsburk som passar att dekorera till ljuslykta/prylburk.

Julavslutningen sker på Varbergs Teater torsdag 18 december kl.18.30. Fredag 19 december är därför skolfri dag som kompensation för torsdag kväll men fritids är öppet. Vi återkommer med mer information.

Vårterminen börjar med studiedag 7 januari, då hela skolan, även fritids,  är stängt, men eleverna är välkomna  8 januari i vanlig tid.

Ha en skön andra Advent

Anki    Daniel   Eva    Ingegärd    Henrik    Kerstin    Marina     Monica    Solveig
.

%d bloggare gillar detta: