Veckobrev 48-49

Hejsan svejsan !

I veckan har vi fortsatt med bokstäverna  Cc och Zz i Bokstavslandet och med att lära mer om vårt solsystem och vulkaner.      Vi var ute på skolgården och gjorde planetleken där Henrik var Solen, alla barnen var planeter, Daniel och Monica var dvärgplaneter och Ingegerd en komet som fick springa långt bort för att visa sin omloppsbana.

I tisdags jobbade Ulla Näslund sin sista dag som ordinarie personal på fritis efter att ha varit en viktig del av fritisverksamheten sedan 1994 här på skolan. Vi önskar henne många sköna lässtunder i soffan när hon nu är pensionär.  Men även Ulla förväntar vi oss att få se igen som vikarie i olika roller på skolan. Vi hälsar Eva Erlandsson välkommen till fritis.

I onsdagskväll hade vi ett informationsmöte för de blivande F-klassföräldrarna där vi presenterade F-3/fritisverksamheten och svarade på många intressanta frågor.

Nästa vecka berättar vi den andra stora historien som handlar om  Livets utveckling och lär mer om växter och djur.

Monica kommer att vara ledig onsdag – fredag under vecka 49 och Gunnel är åter vår trygga vikarie.

Vi har klistrat in sista Luciasången i musikboken och måste nu bara träna in texterna till torsdag 4 /12 då Maggan som är skolans musiklärare kommer och sjunger  luciasångerna med oss och de störtsa eleverna på skolan. Tills dess är det också bra att ni tillsammans där hemma har bestämt vilken roll ert barn ska spela: tärna, stjärngosse, tomte, eller pepparkaka. Skolans Lucia blir någon av flickorna från de äldsta klasserna på skolan. Vi hoppas på att många barn vill vara tärnor och stjärngossar. Vi kan låna ut kläder om ni har svårt att ordna egen.

Samma kväll har skolans föräldraförening sin julpysselkväll på skolan. För mer information, se anslag på skolan.

Ursäkta ! Men vi har missat att meddela er att vi gärna ser att barnen har med sig en passande julklapp för ca 30 kronor som lottas ut varje dag under december månad. Har ni svårt att hinna med att ordna julklappen till måndag 1/12 , så börjar vi lotta ut klappar till de barn som hunnit handla och tar de andra barnen senare i månaden.

Ha en skön helg!

Anki              Daniel        Eva           Gunnel            Ingegerd            Marina             Monica              Solveig           Ulla

%d bloggare gillar detta: